MyLuxura

De alles-in-één oplossing voor het monitoren, onderhouden & beheren van professionele Luxura zonnebanken.

10+

Minuten tijdswinst per serviceverzoek

60%

Minder KMs per software update

100%

Uniek in de branche

Een revolutie in de zonnebranche.

Het beheren, exploiteren en onderhouden van professionele Luxura zonnebanken moet gemakkelijk en goedkoop zijn is de filosofie van VDL Hapro. De uitdaging om met MyLuxura deze filosofie verder te realiseren hebben we met beide handen aangepakt.

Om dit mogelijk te maken is het essentieel om continue data uit de zonnebank in het veld te verzamelen, overal ter wereld. Door gebruik te maken van onze industriële IoT oplossingen kunnen we gemakkelijk data verzamelen en versturen. Deze data zetten we om in waardevolle inzichten voor onze opdrachtgever, haar servicepartners en eindklanten.

Opdrachtgever: VDL Hapro B.V.
Oplossing: Digital Twin
Diensten: IoT as a Service, verwerken & koppelen, visualiseren
Doel:
  • Cost of ownership voor exploitant verlagen
  • Uitvoeren service & onderhoud optimaliseren
  • Uitvoeren software updates vergemakkelijken
  • Unieke tool creëren die merkbetrokkenheid vergroot
Om informatie uit de zonnebank te verzamelen- en naar de zonnebank te versturen maken we gebruik van een IoT device. Voor MyLuxura hebben we de MLM (MyLuxura Module) ontwikkeld. De MLM is gebaseerd op Core Module. en maakt gebruik van het Raspberry Pi hardware platform. Daarop draait een maatwerk communicatie-protocol om te communiceren met de zonnebank.

De MLM zet de eerste stap in het verwerken van de data die de zonnebank produceert. Deze data wordt via de Hub. aangeleverd bij MyLuxura. Verbinden met internet kan zowel bedraad- als draadloos.

Dankzij Hub. monitoren we de volledige vloot IoT devices, zijn we er snel van op de hoogte als iets niet gaat zoals het zou moeten en kunnen dan snel ingrijpen. Aanpassingen doorvoeren op afstand is geen probleem. Hub. kan een specifieke MLM, een bepaalde groep of de volledige vloot middels een druk op de knop voorzien van een nieuwe software versie.

MyLuxura Module.

MyLuxura Module

MyLuxura applicatie.

De verzamelde data wordt door de applicatie verwerkt en omgezet in waardevolle informatie. Door een MLM te koppelen aan een zonnebank kunnen logs en informatie worden toegewezen. Op basis daarvan worden berekening uitgevoerd, conclusies getrokken en eventueel acties uitgevoerd. Instructies voor de zonnebank worden door MyLuxura verwerkt, naar de juiste MLM verstuurd en vervolgens overgedragen naar de zonnebank. Overal ter wereld.

MyLuxura applicatie is gebouwd op ons platform Core. Een robuust framework waarop we onze maatwerk applicaties ontwikkelen. Hiermee kunnen we snel aan de slag en hoeven we geen tijd te steken in de ontwikkelen van onderdelen die we voor meerdere opdrachtgever inzetten.
Core. is onderdeel van ons product Managed Core., deze SaaS-oplossing biedt hosting en service. Zo kunnen onze opdrachtgevers zich kunnen focussen op waar ze goed in zijn.Digital Twins

Op basis van logs en sensoren wordt een zo compleet mogelijk beeld van de situatie van de zonnebank geschetst en ontstaat een digitale tweeling van het apparaat in het veld.Remote management

MyLuxura verwerkt uit te voeren acties, het wijzigen van profielen of instellingen en software versies voor de zonnebank. Deze instructies worden door de zonnebank uitgevoerd.

Meer service.
Minder kilometers.

VDL Hapro en haar servicepartners maken voor het uitvoeren van service gebruik van de inzichten die MyLuxura biedt. Wanneer een zonnebank een storing meldt, wordt de servicepartner hier van op de hoogte gesteld. Ook wordt informatie over de storing, de oorzaak en een oplossing aangeboden. Zo kan de servicepartner voorbereid en met de juiste onderdelen het probleem oplossen. In sommige gevallen kan door MyLuxura de storing ook op afstand opgelost worden, dat scheelt tijd, geld en reiskosten.

Altijd up to date.

MyLuxura voert op afstand software updates op de zonnebank uit. Hiermee worden wereldwijd nieuwe functies en probleemoplossingen geboden. Het updateproces van zonnebanken was in het verleden een tijdrovend en duur proces vanwege de vele (afgelegen) locaties van zonnebanken. Het uitrollen van een update gaat nu met één klik op de knop. Eigenaren van zonnebanken kunnen kiezen om de software update automatisch 's nachts te installeren of dit handmatig overdag te doen.

Onderhoud.

Om de zonnebank in top conditie te houden is het belangrijk om tijdig onderhoud uit te voeren en slijtage onderdelen te vervangen. Onderdelen te vroeg vervangen is kostbaar en te laat vervangen gaat ten kosten van de prestaties. MyLuxura berekent op basis van gebruik van de zonnebank tot op de dag precies wanneer een onderdeel vervangen dient te worden. serviceproviders stellen in hoeveel dagen op voorhand ze genotificeerd willen worden zodat ze onderdelen kunnen bestellen en werkzaamheden kunnen inplannen.

LocalMyuxura.

Om ook de voordelen van MyLuxura te kunnen genieten wanneer de zonnebank niet met internet is verbonden, is LocalMyLuxura ontwikkeld.
Middels een P2P verbinding kan op een smartphone, tablet of laptop een lokale interface worden benaderd. Hier zijn veel inzichten beschikbaar en acties mogelijk die MyLuxura biedt.API.
In verbinding.

Om de vele inzichten die MyLuxura biedt nog beter te benutten is voor zonnebank eigenaren een API, een digitale koppeling, beschikbaar. Deze koppeling maakt het mogelijk om informatie -zoals status, storingen, onderhoudsinformatie, temperaturen en nog veel meer- te communiceren met reeds bestaande systemen.
Klanten van VDL Hapro maken hier gebruik van door management- en onderhoudssystemen te voeden met informatie van MyLuxura en hun operatie verder te optimaliseren. Implementatie van de API gebeurd aan de hand van de beschikbaargestelde documentatie.

MyLuxura in de toekomst.

MyLuxura is toekomstbestendig. Het aanmaken van MLM's gaat gemakkelijk en er zit geen theoretisch maximum aan het aantal MLM's dat aangemaakt kan worden. De software op zowel de MLM als de applicatie MyLuxura is gemakkelijk uit te breiden of aan te passen, waardoor MyLuxura nog vele tientallen jaren mee kan groeien met de opdrachtgever en de markt.