My FaceMask Vending Machine

Het cloud portal voor de Facemask Vending Machine. Inzicht in verkopen, voorraad & nog veel meer.

0

Aanrakingen vereist

5

Seconden per transactie

10+

Minuten tijdswinst per serviceverzoek

Een touchless vending experience.

Toen in 2020 de coronapandemie uitbrak en de vraag naar mondkapjes en schoonmaak producten steeds groter werd, heeft VDL Industrial Modules een contactloze mondkapjesautomaat ontwikkeld. Doel van deze automaat was om snel, zonder enige vorm van aanraking een mondkapje en desinfectiedoekje te kunnen aanschaffen. De FaceMask Vending Machine (FMVM), maakt dit mogelijk. Na de (digitale) betaalpas tegen de betaalmodule aan te houden geeft de machine een verpaking uit.

Om het mogelijk te maken om de voorraad te beheren, de automaat op afstand van nieuwe software versies te kunnen voorzien en uitbaters van (omzet-) statistieken te voorzien hebben we een IoT oplossing in de FMVM geïntegreerd.

Opdrachtgever: VDL Industrial Modules B.V.
Oplossing: Digital Twin
Diensten: IoT as a Service, verwerken & koppelen, visualiseren
Doel:
  • Real-time inzicht in voorraad, omzet & toestand
  • Notificaties wanneer de FMVM aandacht vereist
  • Controleren op misbruik van batches
  • Software updates uitvoeren op afstand

FMVM Module

Om informatie uit de FMVM te verzamelen -en naar de FMVM te versturen- maken we gebruik van een IoT device. Voor MyFMVM hebben we de FMVM Module ontwikkeld. De FMVM Module is gebaseerd op Core Module en maakt gebruik van het Raspberry Pi hardware platform. de FMVM Module fungeert daarnaast als spil in het uitlezen en aansturen van andere onderdelen van de FMVM.
Door het inzetten van Docker, een container platform, is het mogelijk om programmatuur van zowel opdrachtgever als van ons op de FMVM Module uit te voeren.

De FMVM Module zet de eerste stap in het verwerken van de data die de FMVM genereert. Deze data wordt via de Hub. aangeleverd bij MyFMVM. Verbinden met internet kan zowel bedraad als middels het mobiele communicatienetwerk (3G, 4G & 5G).

Dankzij Hub. monitoren we de volledige vloot IoT devices, zijn we er snel van op de hoogte als iets niet gaat zoals het zou moeten en kunnen dan snel ingrijpen. Aanpassingen doorvoeren op afstand is geen probleem. Hub. kan een specifieke FMVM Module, een bepaalde groep of de volledige vloot middels een druk op de knop voorzien van een nieuwe software versie.

MyFMVM applicatie & visualisatie

MyFMVM verzamelt alle informatie uit de FMVM module en verwerkt deze. Gebaseerd op deze informatie worden inzichten gecreëerd voor eigenaren en serviceverleners van de FMVM. Hieronder vallen statistieken, voorraden toestand, omzet, instellingen en overige informatie. Zichtbaarheid van onderdelen is afhankelijk van de gebruikersrol en het bedrijfstype.

Notificaties.
Altijd op de hoogte.

Om te waarborgen dat er altijd voldoende voorraad is, kan op MyFMVM een alarm ingesteld worden wanneer de voorraad een bepaald punt bereikt. Verschillende gebruikers kunnen eigen alarmen in de vorm van notificaties configureren en zelf aangeven hoe lang voor het leegraken van de FMVM ze een alarm willen ontvangen. Afhankelijk van het gemiddeld aantal verkopen per dag kan de notificatie eerder- of juist later worden geactiveerd.

Service.

MyFMVM bewaakt naast voorraad ook de toestand van de FMVM. In het geval van een storing worden gekoppelde serviceleners direct genotificeerd. Deze notificatie bevat informatie over de locatie en serienummer van de FMVM, details over de storing en mogelijke oplossingen. Zo kan effectief en snel de storing opgelost worden. Ook direct bij het apparaat kunnen storingen en sensorwaardes worden uitgelezen. Wel zo gemakkelijk om de FMVM altijd in top conditie te houden.